Szájsebészet, paradontológia

Mi a szájsebészet?


szájsebészet a szájüregben előforduló olyan betegségekkel, vagy terápiás módszerekkel foglalkozik, amikhez sebészi beavatkozásra van szükség. A szájsebészet a fogászat egyik határterülete.

 

Szájsebészet Székesfehérváron

 

Leggyakrabban a fogorvos által nem eltávolítható fogak, foggyökerek esetében van szükség szájsebészre Székesfehérváron. A zájsebész ezen kívül foglalkozik bölcsességfog eltávolítással, számfeletti fogak eltávolításával, szájüregi gyulladások, ciszták kezelésével, foggyökér körüli gyulladások sebészi kezelésével (gyökércsúcs rezekció), jóindulatú szájüregi daganatok eltávolításával, ínyplasztikai műtétekkel, valamint implantációval (fogbeültetéssel). Székesfehérvári szájsebészeti centrumunkban szájsebész szakorvosunk mindebben segít pácienseinknek fájdalommentesen.

 

Mi a parodontológia?

 

A parodontológia a fogászat olyan területe, amely a fogíny és a fogágy betegségeivel foglalkozik. Fogainkon két fogmosás közötti időben lepedék képződik. A lepedék többek között baktériumokat és szénhidrátokat tartalmaz. A benne lévő baktériumok ínygyulladást és fogágybetegséget okozhatnak.

 

Paradontológia Székesfehérváron

 

A fogíny gyulladásai néhány kivételtől eltekintve jól gyógyítható állapotok. Azonban ha a folyamat fogágybetegséggé alakul, az már sokkal súlyosabb és veszélyesebb állapot a fogazatra nézve. Székesfehérvári fogászati centrumunkban tapasztalt fogorvos kollégáink a parodontológiai megbetegedéseket korszerűen, a legmodernebb berendezésekkel, eredményesen kezelik.